Hoera, je bent zwanger en daar wil je van genieten!

 

Helaas kunnen er wat zwangerschapsverschijnselen optreden, die het onbezorgd zwanger zijn wat kunnen verstoren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: misselijkheid, maagzuur, vocht vasthouden, obstipatie, je niet kunnen ontspannen, vermoeidheid, stemmingswisselingen. Je lichaam moet hard werken door de vele veranderingen die in je lichaam plaats vinden.

Ook geestelijk gebeurt er veel. Zeker als het een eerste kindje betreft, zal het vaak een hele omslag zijn om te wennen aan het gevoel dat je moeder gaat worden en dat je binnenkort een gezinnetje zult hebben.

Reflexologie kan je daarbij helpen. Hormonen kunnen in balans worden gebracht en reflexologie kan een hoop ontspanning geven, zowel aan jou als aan je ongeboren baby. Vooral tijdens de laatste maanden van de zwangerschap krijgen de rug en het bekken het zwaar te verduren. Het kindje groeit en door het zwaardere gewicht verschuift het zwaartepunt naar voren, waardoor rugklachten en bekkenpijn kan ontstaan. Er zijn verschillende grepen binnen de reflexologie om deze klachten te verhelpen/verminderen. Na de bevalling kan reflexzonetherapie helpen om de "ontzwangeren", door de hormoonbalans weer te herstellen. Ook bij deze vorm van reflexologie geldt: het is een goede aanvulling, maar kan nooit de verloskundige of gynaecoloog vervangen.

Bij bekkeninstabiliteit is het ook altijd raadzaam de behandelingen te combineren met fysiotherapie, aangezien een fysiotherapeut dit officieel kan vaststellen en je daar ook specifieke oefeningen aangeleerd krijgt om je bekken zoveel mogelijk te ontzien. De combinatie reflexzonetherapie met deze oefeningen heeft al vele succesresultaten opgeleverd bij de cliënten die ik behandeld heb ivm bekkenklachten tijdens de zwangerschap.

Ook voor aanstaande vaders kunnen een aantal reflexologie behandelingen de broodnodige ontspanning bieden, zowel voor als na de bevalling!

Tevens werkt reflexzonetherapie ook heel goed wanneer je baby buikkrampjes heeft of bijvoorbeeld slecht slaapt. Ik leer je dan de technieken aan zodat je thuis zelf ook de voetjes van je kindje kunt masseren.

 

 

 
Main page Contacts Search Contacts Search