"Het is verbazingwekkend tot welke hoogten de mens kan stijgen door met beide voeten op de grond te blijven."


 

Mijn naam is Bea van der Heijde - Petrescu, ik ben getrouwd en mama van 2 kinderen.

Ik heb de 4-jarige beroepsopleiding Reflexologie (op HBO-niveau) in 2010 afgerond bij instituut Kosmos in Eindhoven en ben sindsdien werkzaam als zelfstandig reflexzonetherapeute in mijn eigen praktijk 'Madre Terra'. Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT), waardoor cliënten de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed zullen krijgen van hun ziektekostenverzekeraar.

Van origine ben ik 9 jaar werkzaam geweest als docente op het Voortgezet Onderwijs. Een baan die me zeker lag, maar op een bepaald moment niet meer de diepere voldoening gaf waar ik naar zocht. Toen ik in 2004 beviel van mijn dochter, heb ik bewust de stap genomen het onderwijs vaarwel te zeggen en voorlopig thuisblijfmoeder te zijn. In de vaste overtuiging dat er wel weer iets anders op mijn pad zou komen.

Dit zou uiteindelijk nog tot 2007 duren, het jaar na de bevalling van mijn zoon, in 2006. Tijdens deze zwangerschap kwam ik zelf voor het eerst in aanraking met reflexologie omdat ik, net als bij de 1e zwangerschap, last kreeg van bekkenklachten. De behandelingen die ik daarvoor toen zelf ontving, verminderden mijn pijnklachten aanzienlijk waardoor mijn interesse voor deze vorm van therapie groeide. Dit was ook de aanzet om zelf de opleiding tot Reflexzonetherapeut te gaan doen.

Ik werk graag met mensen en ben daarin geheel mezelf, met alle eigen opgedane levenslessen en levenservaringen. In die ruimte van zijn verbind ik me graag met de ander om samen uit te wisselen en verder te groeien. De veilige en integere ruimte die ik jou daarin bied, is daar een heel wezenlijk onderdeel van.

Mijn specialisatie is de behandeling van zwangerschapsklachten en met name ook bekkenklachten tijdens de zwangerschap aangezien dit het onderwerp was van mijn scriptie. Ik heb in 2009/2010 ook een aparte bijscholing Zwangerschapsreflexologie gevolgd en behaald. Mijn Reiki-achtergrond (1 & 2) valt ook uitstekend te combineren met dit beroep. Tijdens de behandelingen werk ik namelijk ook energetisch op bepaalde blokkades die ik aantref.

 

 

"Niemand verdwaalde ooit op een rechte weg." (Goethe)

 

 

 
Main page Contacts Search Contacts Search