Ervaring

Persoonlijke ervaringen van cliënten met de behandelingen

 

Reflexologie tijdens chemotherapie als gevolg van borstkanker

Beste Lezer,

Ik ben Brigitte, 53 jaar.

In febr. 2011 werd er borstkanker geconstateerd en zo ben ik bij een voetreflextherapeute terecht gekomen. Nadat ik in mei 2012 uitzaaiingen in mijn hoofd heb gekregen en in juli 2013 uitzaaiingen in mijn lever verschenen, verwees zij mij naar Bea door voor betere emotionele ondersteuning.

Ik gebruikte veel medicijnen (Chemo’s, Prednison). Dus er moest ook veel afgevoerd worden. En er moest heel veel verwerkt worden. Dit gebeurde ook niet meteen de eerste keer, het werd langzaam opgebouwd.

Onvoorstelbaar wat voetreflex kan doen. Ik heb in een diepe put gezeten maar dankzij Bea en de palliatief arts enz.enz. kan ik nu weer gewoon functioneren. Het heeft wel wat tijd gekost, maar wat een geweldig resultaat.

Je kan geen ook geheim bewaren want je voeten verraden je. (“Heb je last van je rug? Of last van je holtes?”)

We zijn nu aan het afbouwen van elke week naar 1 keer in de maand maar loslaten doe ik d’r niet.

Brigitte Ros
maart 2015

 

 

Moeite om zwanger te geraken

In juli 2010 ben ik via een vriendin terrecht gekomen bij Bea om te kijken of reflexzonetherapie iets voor mij zou zijn.
Inmiddels waren ik en mijn partner 1,5 jaar bezig om zwanger te worden. En dit bracht de nodige spanningen met zich mee waardoor ik moeite had met ontspannen maar o zo graag zwanger wilde worden. En dit dus juist weer meer spanning opleverde.

Tijdens de eerste behandelingen met reflexzonetherapie bemerkte ik al dat ik juist bij Bea mezelf kon zijn en een moment voor mezelf kon nemen.
Er kwamen al snel meerdere klachten naar boven. Deze klachten zorgden ervoor dat mijn lichaam niet kon ontspannen wat daardoor juist ook invloed had op mijn hormoonhuishouding. (Waaronder rug- en nekklachten)
Bea heeft mij in het begin intensief behandeld op blokkades die in mijn rug zaten, klachten gerelateerd aan mijn eisprong en mijn hormoonhuishouding "genormaliseerd".

De eerste behandelingen waren gevoelig/pijnlijk en ik was nog erg druk voor mijn gevoel. Maar dat kwam doordat ik moeite had met ontspannen. Juist na zo'n 3 behandelingen ging het ontspannen beter en beter. Bea had op mij een rustgevende invloed en de behandelingen die ze gaf ontspanden me des te meer. Ik voelde me erg op mijn gemak, maar dat kwam eigenlijk al na 2 behandelingen. Ze heeft een goed luisterend oor en een goed inzicht in de klachten die speelden.

Na 3 behandelingen werden de rugklachten duidelijk minder en kreeg ik ook 'huiswerk' waar ik thuis actief mee aan de slag kon.
(dmv drukpunt oefeningen op mijn hand)
De behandelingen konden daarna wat later op elkaar volgen (1x per 2-3 weken). Rug- en nekklachten ervaar ik nu niet meer. En ik voel me meer ontspannen.
En bovenal hetgeen waar ik voor ging is gelukt!!! Ik ben inmiddels 25 weken zwanger en voel me top!

Ik ben tot nu toe ook bij Bea onder behandeling gebleven en ook dit heeft baat gehad. (1x per 4 weken)
In het begin van mijn zwangerschap had ik namelijk veel moeite met inslapen maar ook doorslapen. 3-4 x per nacht eruit of wakker was normaal geworden maar erg storend. Dit heb ik verteld tegen Bea en eigenlijk na de eerste behandeling hiervoor sliep ik direct de nacht door ik vond het ongelooflijk.
Tot de dag van vandaag slaap ik bijna hele nachten door of moet er hooguit 1x uit. Dus een heel verschil. Natuurlijk zal het terwijl de zwangerschap vordert wat veranderen, maar ik weet met zekerheid dat ik dankzij de reflexzonetherapie nu een betere nachtrust heb.

De behandelruimte is intiem, rustgevend en lekker qua temperatuur.
Ik heb voor nu even de behandelingen stop gezet omdat ik me erg goed voel. En als ik weer klachten krijg dan zal ik zeker naar Bea terug gaan!
Ik heb in het verleden ooit eerder eens reflexzonetherapie ondergaan, maar ervaarde dit toen totaal anders.
Ik zit zelf in de zorg en ben eerst bij de gynacoloog onder behandeling geweest. De onderzoeken wezen allen niets uit waarom zwangerschap uitbleef.
Dus dat het nu zover is vind ik geweldig en mijn gedachten over reflexzonetherapie heb ik bijgesteld.

Bea bedankt!!

M.v.g Monique Schutte
februari 2011

 

(Inmiddels is deze cliënte op 15 juni 2011 bevallen van 'n kerngezonde dochter!)

 

Overgangsklachten in combinatie met slaapproblemen

Ik heb Bea leren kennen toen ik last had van slecht slapen en opvliegers tijdens de menopauze.

Zij heeft mij zeven voetreflexbehandelingen gegeven. Daarnaast heeft zij mij enkele eenvoudige thuisoefeningen meegegeven.

Naar aanleiding van Bea’s behandelingen, zijn mijn klachten behoorlijk verminderd. Ik heb nu langere perioden van normale bedrust: iets wat langere tijd niet zo is geweest. Daarnaast is het aantal en hevigheid van de opvliegers verminderd.Bea is een zeer prettige vrouw in de omgang: meelevend, meedenkend en warm. Ze confronteert op zachte wijze en met respect, waardoor je gaat nadenken over je eigen rol in het genezingsproces. Ik zou haar als voetreflextherapeut zeker aanraden aan anderen.

J.M.
november 2010

 

 

Verstoorde cyclus in combinatie met migraine

Enige tijd geleden had ik nogal wat last van mijn cyclus.
Zou voetreflexmassage iets voor mij zijn?
Via een buurvrouw bij mij uit de straat, kom ik bij Bea terecht.
Na een warm welkom en een prettig gesprek, mag ik op de massagestoel.
Bah, dat valt tegen! Bea weet allemaal gevoelige en zelfs pijnlijke plekjes te vinden.
Maar al snel weet Bea die vervelende plekjes weg te masseren.
Daarna kan ik heerlijk ontspannen en me helemaal overgeven.
Ik voel van alles. Ik voel de ontspanning in mijn nek en hoofd, terwijl ze dat gebied in mijn voeten aandacht geeft. Ik voel de energie in mijn
buik, als ze bij de plaatsen van de baarmoeder en eierstokken komt. Er gaat van alles stromen. Het is een wonderbaarlijke ervaring.
Na een uurtje liefdevolle aandacht, mag ik uit de stoel komen. Wanneer ik met mijn voeten op de grond ga staan, lijkt het alsof ik kussentjes
onder mijn voeten heb.
Mijn voeten, eigenlijk mijn hele lijf, voelt ontspannen en vol energie aan.
De eerste dagen daarna had ik best wat klachten, maar Bea had me daar al op voorbereid.
Na die dagen ging het beter.
Na iedere behandeling ging het aanzienlijk beter.
Vrij snel hoefde ik niet meer terug te komen.
Na ruim een half jaar, wanneer ik mijn spiraaltje verwijderd heb, is het weer even heel heftig.
Gelukkig kon ik weer snel bij Bea terecht. Ze heeft inmiddels een eigen ruimte die smaakvol en warm is ingericht, helemaal Bea.
In één behandeling weet ze de kern te raken. Door een hele diepe ontspanning, merk ik hoeveel spanning er in het dagelijks leven in dat gebied
zit. Betreft zwangerschappen heb ik nogal wat meegemaakt. Ik dacht dat ik het allemaal een plaatsje had gegeven. Ik zei altijd: “Het is zo!”
Tijdens die massage kwamen heel veel gevoelens en emoties los. Ik kreeg een warm gevoel van onvoorwaardelijke liefde en acceptatie in mij buik.
Toen kon ik zeggen: “Het is goed zo!”
Daarna kon ik dat gebied ontspannen en er is van alles gaan stromen.
En de klachten?
Nu ben ik gewoon ongesteld.

Bea bedankt!

Liefs Petra
November 2010

 

Rugpijn en (emotionele) vermoeidheid

Gisteren had ik een primeur. Best wel schokkend, eigenlijk. Voor mij dan.

Ik onderging voor de derde keer een voetreflexbehandeling. De eerste twee hadden al veel losgemaakt. Aanleiding om er mee te beginnen waren mijn rugpijn en vermoeidheid. Met mijn energie werd het al na de eerste behandeling snel beter, het ruimt enorm op. Is mijn ervaring, of course.

Gisteren dus de derde keer. De voetreflextherapeute is een fijn mens. Ze weet hoe ik ben geïnteresseerd in betekenis van dingen, kent mijn gevoel voor holisme. Ik vertelde haar hoe alle betekenis en thematiek losgewoeld waren, die met mijn rugpijn en mijn schouders te maken had. En actueel waren geworden, dus.

Deze keer ging ze na welk punt in mijn rug nou precies de grootste problemen geeft. Wervel nummer huppeldepup. Vertelde de betekenis die erbij hoort. Ik liet het op me inwerken. Zo gaat dat meestal bij mij. Er komt iets op mijn pad en ik laat het even op me inwerken, doorzakken in mijn systeem om te zien waar het raakt. Ze vertelde me over een behandeling, die een nog diepere laag kan aanboren, een zg. triggerpoint-behandeling. Het klonk alsof ik dat kan gebruiken.

Want de dingen die er nog zitten in mijn systeem zijn niet bereikbaar meer met gewone middelen, niet meer door te graven, of te zoeken in herinneringen. Hebben niet meer te maken met gebeurtenissen met specifieke mensen, maar zitten er nog wel. Gewoon in mijn systeem. En ik ben er graag mee bezig. Het is leuk om mezelf steeds beter te leren kennen.

Nou, en toen we nog wat zaten na te praten en ze betekenissen van diverse klachten, vooral schouders en rug dus, erbij pakte, zat ik een beetje te zoeken naar wat het me deed. Ik noemde het uiteindelijk: ik wauwel wat in de ruimte. Voelde me een tikje onrustig. Onzeker. Zichtbaar in het zoeken. Anders dan ik hiervoor gewend was. Niet als de zoeker, de onderzoeker, niet als het proefkonijn dat zich beschikbaar stelt voor een ander om een techniek uit te proberen, niets van dit alles. Maar gewoon: Carry, die graag meer over zichzelf wil weten en door een ander iets aangereikt krijg. Carry, de kwetsbare.

Doorgaans vertel ik pas over zoekende perioden als het vinden al bereikt is. Nu was ik bezig te vinden in al mijn kwetsbaarheid. Zichtbaar als zodanig. Uitgenodigd door haar. Op een zachte manier. Vanuit de ruimte die ze me bood.

In bed moest ik er even om huilen. Realiseerde me dat ik me alleen maar zo durfde laten zien door de veiligheid van haar, fijn mens. Hoe onveilig ik me vaak gevoeld heb. En vaak nog me niet uitgenodigd voel om zo kwetsbaar te zijn. Ik zit niet meer te wachten op de volgende, die zegt hoe ik anders moet, dan ik doe.

Het was een fijne aanraking met iets nieuws. Boort nu al een diepere laag aan. En gaat vast nog even door. Benieuwd wat de volgende zal brengen. Ik durf het wel, zou dat niet met iedereen doen. Maar zo is het veilig genoeg. Niet meer: me ergens doorheen duwen, omdat het gewoon niet anders meer kan. Maar op een zachte manier. Haast vanzelfsprekend. Fijn.

Dankjewel !

Carry V.
februari 2010

 

Bekkenklachten tijdens zwangerschap

Bij aanvang van het eerste consult was ik 22 weken zwanger. Bij mijn 2e zwangerschap heb ik erge bekkenklachten gehad. Nu bij mijn derde zwangerschap verwees verloskundige Margo vd Bunt me naar voetreflextherapie. Ook bij deze zwangerschap had ik vanaf het begin bekkenklachten. De klachten bestaan voornamelijk uit pijn bij mijn stuitje met uitstraling naar de heupen. De pijn wordt erger naarmate ik meer stress ervaar. Opstartpijn heb ik alleen wanneer de klachten gedurende de dag heel erg zijn. Pijn bij het schaambot ervaar ik niet. Met 18 weken zwangerschap werd het al zo erg dat ik er ’s nachts niet van kon slapen. Ik ging halve dagen werken. (ik werk 2 dagen in de week) Uitstapjes gingen niet meer.

Tijdens de eerste behandeling vond ik de therapie zeer pijnlijk. Mijn nieren, darmen en bekkengebied waren erg gevoelig . Na deze eerste behandeling kon ik 7 keer naar het toilet. Ook heb ik een dag milde hoofdpijn ervaren. Ik ben extra gaan letten op voldoende drinken op advies van Bea. Ik had na de eerste behandeling meteen minder klachten. De klachten kwamen na een dag of drie geleidelijk aan weer terug.

Na wekelijkse thearapie zijn de bekkenklachten aanzienlijk afgenomen. Tot een zwangerschapsduur van 36 weken ben ik vrijwel pijnloos geweest. Na elke behandeling is de pijn minimaal drie dagen weg, daarna kan ik het acceptabel houden door de grepen die Bea me geleerd heeft op mijn hand uit te oefenen. Mijn stoelgang is sinds de behandelingen regelmatig, iets wat voor mij niet vanzelfsprekend is. Mijn nieren doen nu tijdens de behandelingen veel minder pijn . Na elke behandeling slaap ik veel beter. Het kindje reageert op de zachte aanrakingen in mijn voet. Dit voelt heel rustgevend en maakt het contact erg bijzonder. Door stimulatie van het middenrif merk ik dat ik tijdelijk meer ademruimte heb. Ook dat is erg prettig.

Concluderend kan ik zeggen dat de therapie mij ontzettend geholpen heeft. Ik ben vrijwel pijnloos door deze zwangerschap gekomen. Mijn klachten waren bij aanvang van de therapie al aanzienlijk. Deze zijn afgenomen tot verwaarloosbaar. Pas na een zwangerschapsduur van 36 weken kan ik zeggen dat ik weer klachten krijg die moeilijk weggaan.

Met grote dank aan Bea; dank voor haar luisterend oor, empathie en deskundigheid.

Mayke Thijs
oktober 2009

 

 


Main page Contacts Search Contacts Search